dimecres, 2 de setembre de 2009

Vacances 2009 - Buscant el psicobloc a Mallorca

Amb una mica de retard farem les entrades de vacances, comencem amb les dues setmanes i mitja que vam estar a Mallorca i concretament la "busqueda del psicobloc".

Haviem preguntat a un parell d'amics que van estar l'any passat i les instruccions eren comprar la guia i anar a cala varques.

Nosaltres obedientment ens comprem la guia que ens havien dit que estava força bé, i primera decepció quan veiem que només la meitat es de psicobloc !! i que les ressenyes d'esportiva ja les teniem a la guia de Mallorca.

Ens estudiem la guia, i anem a un dels sectors recomanats per començar "Cala Ferrera".
Ens trobem amb un acantilat impresionant amb un parell de pescadors i unes onades de por, busquem els suposats destrepes i desistim rapidament.


Així que ens anem a cala Varques, on deien que hi havia el camp-4 i ens esperavem trobar a rebosar de frikis ....

Ens prenem aquest primer dia com a presa de contacte així que després d'estar unes quantes hores mirant els pocs que escalen (a la primera cova), m'expliquen uns italians com fer el destrepe "que impresiona molt" i cansat de flanquejar per arribar al 6b amb les preses mullades decideixo començar a pujar per on no era la via, per tant quan només havia pujat un parell de metres com a molt s'hem trenca un canto i cap a l'aigua.

Torno a pujar però amb les mans mullades és imposible així que abandonem donant per bó com a presa de contacte i amb ganes de tornar esperant trobar més gent.

No podem tornar a probar-ho aviat ja que tant esperar a veure algú escalar ens vam cremar la esquena que ni els guiris !!!!

Tornem a cala varques esperant trobar més gent que el primer dia i quina es la nostre sorpresa quan aquesta vegada no hi ha ningú escalant !! Així que ens anem a la segona cova i després de fer una travesia per escalfar probo el primer intent al 6b que creua la cova.

Aquest primer intent acaba intentant agafar el forat gran amb una caiguda "poc ortodoxa" ...


Recuperat de la caiguda torno a probar caient al mateix pas, potser pensant més en caure bé que en escalar.
Després de visitar la majoria de sectors sense trobar mai a ningú, tornem a cala varques on els pocs que trobem van més perduts que nosaltres així que intento de nou la mateixa via aquesta vegada no vaig al forat gran "no sé exactament perquè" sinó que agafo un forat petit però molt millor així que acabo arribant a dalt de tot però sense veure el pas final així que cap a l'aigua un altre cop.
Veient que no hi ha gaire gent escalant, com a mínim quan anem nosaltres "matins" ja que és quan podem deixar a l'Aina, decidim abandonar.

Com a conclusions finals:
  • El psicobloc és força dur.

  • S'hauria d'explicar millor els accesos, vies fàcils, etc .. per facilitar una mica la pràctica.

  • Com el bloc quan més gent i ambient millor.

  • Els matins de finals de Juliol no deu ser la millor època.

  • Tornarem a veure si tenim més sort.

  • S'ha de vigilar amb el sol per no cremar-te i si et cremes escalar amb samarreta de surfer tampoc és bona solució (impresionant la al·lergia que vaig agafar).
Pròxima entrada escalada a Mallorca.

4 comentaris:

JAUME ORS (CARDEDEU) ha dit...

... walaaa com mola la caiguda !!!!
La veritat és que impresiona el video i l´entorn increíble !!!
Llàstima que per aquí no hi hagi gaire cosa, però podriem buscar.
Ptonets !!!

Carla ha dit...

Molt bé ! veig que per fí us heu animat a posar-nos al dia amb les vostres aventures d'estiu. Deu ni dó amb el Psico i les caigudes. Els videos molt xulos !

Donen ganes de provar... bé, amb menys altura i menys grau de la via ...

Ens veiem aquest finde !!!

Carla ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hi ha una miniguia de Rockfax que es pot comprar en pdf ( http://www.rockfax.com/publications/miniguides/item.php?id=147 ), i hi ha algunes vies més fàcils que a la de paper que tinc jo i supòs que és la mateixa que teniu.