dimarts, 18 de desembre de 2007

Montanejos

Aquest pont de la "santíssima constitució" vam decidir anar a buscar el sol a València, concretament a Montanejos, una gran escola que per diversos motius no ha estat valorada com es mereixia. Ara, amb la sortida de 2 noves guíes, la reforma del refu i l'adeqüament dels graus al nivell dels mortals, sembla que torna a agafar força entre els escaladors. Sigui com sigui, Montanejos és una gran escola ara i abans.

El primer dia vam anar al sector iniciació, un sector amb vies de diferents llargs, de bon canto i ben xapades. Vam fer:


- Boody Allen ( 5b)

- El tercer ojo ( 5b)

- Kombinado Komekakas (5b,5b,5c,6a): via de 4 llargs imprescindible si visiteu aquest sector. La via té 65 m i és pot fer amb un sol llarg.

- Directa burboni combinada amb Lola Flores (5b,5b,6a,6a): via de l'estil de l'anterior, però amb passos una mica més difícils en els últims llargs.

- Un dia de picnik (5b)

- Trunch: 6a+ si es fa pels foradets de l'esquerra, 6b+ si s'encara recta, però per allà no hi havia res, així que tots la vam acabar fent per l'esquerra.

- El corta rollos ( 6b+): via de 50 m que fa una travessia a l'esquerra, creuant moltes vies. Aquestes vies acostumen a ser molt perdedores i això és el que ens va passar.El 2º dia vam anar al sector Castañas tostadas. On vam fer:


-Me cuesta abrir una lata (6a): via de 30m amb molt de canto.

-Lady day (6a): via més tècnica que l'anterior amb algun pas fi arribant a la R.

-Super -yu-yu (6c)

Com que cada cop feia més fred i més vent vam anar a un sector més protegit les Placas del Sol.

- No te rías que quemas calorías (6c): sortida explosiva amb pasos de placa a dalt.

L'últim dia vam anar a una zona senzillament espectacular, on hi vam trobar vies llargues, amb ambient, diedres, fisures,... la zona de "el estrecho de mijares". Vam escollir el sector del " pirulo encantado", on vam escalar:

- Garganta profunda (5c): una via molt guapa i amb molt ambient.

- Chimenea hebrea (6a): via de fisura ample on s'ha de pujar en oposició amb l'esquena tocant a la paret. És una via espectacular que impresiona només veure-la des d'abaix. Un de nosaltres, en Xavi, diu que mai havia passat tanta por en una via, ja que costava molt de xapar i els peus estaven sobats. Imagineu-vos!

-Asesinejos crack (6a+): via de fisura amb un sostret.Molt bona també

En resum, Montanejos és una escola que val molt la pena conèixer amb vies impresionants de tots els graus, de diferents llargs, en un entorn inmillorable, a 4 horetes d'on vivim i amb el sol assegurat, encara que aquests dies va costar veure'l. Un bon destí per les properes festes!!!

1 comentari:

CresceNet ha dit...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.