diumenge, 21 d’octubre de 2007

Ariège

Després de gairebé un mes i mig sense escalar degut a l'incident de les roques del Masmut (vegeu entrada tornem pel centre), vam decidir que aquest pont era el moment per tornar a la via llarga, concretament a la Dent d'Orlu i a la zona d'Ariège. Així que dijous, després de treballar ...furgo i cap allà una mica fanàtics! Al matí de divendres ens vam aixecar amb una mica de boira però, malgrat això, pintava un molt bon dia d'escalada: vies de 300m, paisatge guapíssim de tardor i neu, gens de fred i cel ennuvolat. La via que volíem fer estava a la cara est, estàvem entre la Supersé i la Flor de Rhodo, dues vies molt semblants i assequibles per pillar el rotllo després del susto de Ports de Besseit. Però la nostra sorpresa va ser quan a l'arribar a peu de via ens trobem amb tota la cara est que semblava un mirall, hi havia aigua per tot arreu, impossible escalar aquell matí. Així que després d'una bona estona de pensar alternatives vam decidir pujar a la Dent caminant i anar a comprar resenyes de la Quiè de Sinsat.


Vam dormir en un lloc ideal per furgos (riu, taules, ...) sota les impressionants parets de la Quiè i, a l'endemà, vam fer la via L'Amie serfouette al sector GR4b+.
És una via de grau assequible, 4 llargs en el que cap d'ells passa del 5c, ben equipada i que combina algun tram herbós amb trams molt guapos, com el diedre de l'últim llarg, una passada.


En definitiva, una via per disfrutar i que pot ser una bona introducció a altres vies més llargues de la zona. Nosaltres ja tenim deures per quan estiguem en millor forma!!!A l'endemà vam decidir fer esportiva a la mateixa Quiè de Sinsat, al sector La Dalle, un sector amb vies de 30 a 35 metres. Vam fer les vies segúents:


- Lichen globe trotter: un 5b força llarg i amb molt de canto. Molt xula.

- Esculape: 6a que comença amb molt canto per mans i peus i acaba amb un seguit de passos finíssims.

- Pas du trou: 6a+ amb una sortida durilla i que finalitza amb el pas de 6a anterior.

- Salut les mickeys: 5c de fisura molt guapo, per disfrutar des del principi fins al final.

En resum, una escola del tot recomenable amb vies per tots els gustos: esportives, llargues desde 50 a 400 m, equipades, desequipades, artifos,...Ademés amb una tranquilitat que sorprèn, dissabte vam escalar sols en TOTA l'escola!!! Un luxe!