dilluns, 3 de setembre de 2007

Lleó

Comencem les vacances per la part dels picos d'europa que pertanyen a Lleó, disposem del llibre "Cordillera Cantabrica" i "mejores vias de escalada deportiva de Espanya".

La primera escola que visitem és Valdehuesa, la paret te un aspecte impresionant.

Té una area recreativa per poder dormir amb riu i taules ideal per furgonetes.

A la paret principal podem trobar vies de grau mig-alt amb passos desplomats alternats amb sectors de placa.
El primer dia que hi anem (finals de Juliol) fa molta calor, així que escalem a l'últim sector (el collado), vies de placa on podrem trobar ombra a partir de la tarda. Es un bon lloc per fugir del mal temps dels picos d'Europa.


Com la nostra idea és fer via llarga principalment, deprés de torrar-nos una mica ens anem cap a
Valverdin-Pedrosa on esperem a que baixi el sol i a la tarda creïem que hem fet Alpinismo sin cobertura (V+,6a,6a).Ja hem escalfat i ens anem a una de les escoles principals de via llarga (Hoces de vegacervera).

Un canó espectacular amb vies de calcari de placa que ens recorda molt l'any passat, Paklenica a Croacia.


La majoria de vies d'aquesta escola són semi-equipades.


A l'endemà fem el primer objectiu Eden Rock (3, 5+, 5+, 5), ens costa molt trobar l'inici de la via i a part de patir força (grau dur), estrenem el joc de friends i els cordinos i ens adonem del que costa això d'equipar i a sobre en placa !!.

Per recuperar-nos de la calor i el patiment ens anem a fer un bany al riu. Això és vida !!Veient que la calor apreta ens anem cap a Asturias a buscar l'ombra.