dilluns, 17 de setembre de 2007

Galícia

Seguim amb les vacances...
Veient que el temps no millora a Astúries anem cap a Galícia a veure si tenim més sort.

Després de fer una mica de turistes anem cap a les zones a la vora de Vigo, no tenim ressenyes de Galícia i, només amb el desnivel especial escuelas, ens perdem a l'intentar anar al Monte Galiñeiro, així que decidim anar a l'escola reina de Galícia directament, la zona de via llarga i esportiva del Faro Budiño.


Per fi arribem al parking (amb taules, font, ...), a primer cop d'ull ens sembla que estem a la pedriza. Ens trobem uns escaladors locals que ens expliquen els sectors, les vies i la història de la escola. Escalem amb ells per la tarda i ens sorprenen quan parlen de "pitons" que són els bonys de feldespat que és forma en aquestes impresionants plaques de granit.


Escalfem en dos V/V+ fins, després fem crucigrama, una fisura perfecta de 6a+. Ja escalfats en aquesta escalada tan especial i diferent a la que estem acostumats, provem el primer llarg de spider 6b+, amb uns passos molt fins.
Per acabar en Damian, un dels escaladors locals s'anima i monta la via de l'esquerra, un 6c+ segons la guia que ens diuen que pot ser 7a de 45 metres inacabables de placa.

A l'endemà fem la via spider (6b+/6b/6a+) costa fer el primer llarg sense escalfar i ens trobem amb força vent i fred però disfrutem molt de la via.

Encara que ens ha agradat molt la escola, marxem a veure una zona que ens recomanen de Portugal "La peneda", on diuen que les vies són molt exposades.

Després de visitar la costa do morte i un parell de dies de mal temps, anem a la segona zona de via llarga, aquesta situada al nord de Galicia a la vora de la Coruña.

La escola és diu presa do eume, anem a veure la zona d'esportiva que està situada en un lloc perfecte per acampar amb tendes, i a l'endemà anem a buscar la via Cupido.

Després d'una bona aproximació per un camí una mica dificil de seguir, arribem al punt final on hem de fer una grimpada entre canals i plaques on fins i tot ens trobem una serp !!! Al tornar ens trobem a uns escaladors que ens indiquen una via força fàcil i amb una aproximació més assequible. Així que al tornar comencem aquesta via pensant en fer els primers llargs i baixar. El primer llarg està força ben equipat però al segon ens trobem amb alguns seguros força precaris, entre això, que cau alguna gota i que la via és una mica herbosa decidim marxar i seguir visitant Galícia.

2 comentaris:

PGB ha dit...

Ben aprofitades les vacances, si senyor! Quina enveja sana! :)

Nosedeg ha dit...

Hola PGB,
La veritat es que aquest any hem escalat més al no anar a l'estranger. Encara ens falta fer la entrada de Madrid i Aragó amb sorpresa final !! (proximament)